Na een lange reeks optredens in (onder meer) de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië en Spanje heeft het meisjeskoor Scala niet alleen een heleboel nieuwe eigen nummers klaar. Ook de ‘look’ van Scala zal anders zijn.

Zo wordt de nieuwe show onder meer uitgewerkt op vlak van bewegingsexpressie en ook licht, video en decor worden in een fascinerend, nieuw kleedje gestoken. 
 
Voor dat “nieuwe kleedje” vonden de broers Kolacny & zangeressen hun inspiratie bij ondermeer Björk en Sigur Ros (Jonsi). Hun zoektocht naar de geschikte persoon - om hen hierbij met raad en daad (schaar) bij te staan - bracht hen bij Tim Van Steenbergen
 
Tim: “Ik hoorde het meisjeskoor Scala in de Arenbergschouwburg en voelde iets mysterieus.
Er was daar meteen een juiste creatieve klik met de Kolacny broers, die op zoek waren naar een nieuwe sfeer voor hun komende concerten. Ik zag een beeld met elfen, iets vrouwelijk, toegankelijk, eenvoudig en modern, maar dat alles met een “touch of rock & roll”. Ik speel daarbij met zwart en prints, donker en licht, basis en extra’s. In het ontwerp ben ik op zoek gegaan naar een eenheid met respect voor het individu, ik noem het een koor met karakter”
 
Tim Van Steenbergen - afgestudeerd aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten  - showde voor het eerst in Parijs (2001). Intussen is hij aan zijn eenentwintigste  collectie en het label Tim Van Steenbergen wordt verkocht in exclusieve designer shops over de wereld.  Zijn stijl evolueert in verfijnde puurheid en vrouwelijke elegantie. De link met Scala was dan ook snel gelegd. Tim Van Steenbergen is bovendien een meester in hedendaagse drapage met veel oog voor detail, kwaliteit, traditie en vakmanschap.
 
Internationale beroemdheden als Jennifer Lopez, Rihanna, Dita Von Teese, Kimberly Stewart, Hilary Duff, Katy Perry, Axelle Red, Micha Barton, Kim Cattrall, Jared Leto en George Michael werden reeds gespot met creaties van Tim Van Steenbergen. Tim ontwerpt ook de kostuums voor internationale film-, theater- dans- en operaproducties zoals voor Anne Teresa de Keersmaeker en Guy Cassiers. Mooi en symbolisch is dat Tims kostuums voor de operacyclus van Richard Wagner ‘Der Ring des Nibelungen’ opduiken in het wereldberoemde operahuis “La Scala” van Milaan

Scala wil de Vlaamse fans graag als eerste laten proeven van de nieuwe artistieke invalshoeken op het podium. Dus ook iedereen die “Scala & Kolacny Brothers” al eerder aan het werk zag, kan zich in april en mei 2012 aan een voorsmaakje van het ‘nieuwe Scala 2012’ verwachten!

VRIJDAG 04.05.2012  20:00
SCHOUWBURG REX
SMALLESTRAAT 2, 2400 MOL
TICKETS : 26€
WWW.SCALACHOIR.COM
TEL. 014 33 09 00